fbpx

Ontdek Afrika
op jouw manier!

Reisontwerpster Petra

Waarom
Afrika Petra?

Zijn het niet de ontmoetingen met de bijzondere volkeren, dan is het wel alsof je door het decor van een natuurfilm reist. Afrika moet je zien, voelen en proeven. De momenten als wakker worden met de Afrikaanse bushgeluiden, het oog in oog staan met een kudde olifanten, luisteren naar de spannende verhalen rond het kampvuur, die blik op de immense uitgestrektheid en de overweldigende sterrenhemel maken dat Afrika voor altijd in je geheugen gegrift staat!

* We gebruiken je gegevens alleen om je meer informatie te geven over een reis naar Afrika, dus geen spam en andere onzin.

Veelgestelde vragen

Welk land in Afrika is het best om op safari te gaan?

Als de essentie van de reis het zien van veel wilde dieren is, zijn landen als Kenia, Tanzania, Botswana en Zambia zeer geschikt. De landkeuze is sterk afhankelijk van je verwachtingen, wensen, manier van reizen, reisperiode en uiteraard ook het budget wat je in gedachten hebt.

In welke landen kan er een self drive worden gedaan?

Zelf rijden per huurauto, camper of 4WD kan in de landen Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Swaziland, Lesotho en Mozambique. Het wegennet en de bewegwijzering zijn per land verschillend. In de landen Kenia en Tanzania worden geen auto’s verhuurd, hier reis je altijd met een gids/chauffeur.

Is het veilig om zelf door Afrika te rijden?

Je kunt met een gerust hart heel veel gebieden in Afrika aandoen met een eigen voertuig. Op sommige plekken is uiteraard enige voorzichtigheid geboden, met name in de grote steden. Vermijd rijden in het donker en houd afstand van wilde dieren in de wildparken. Kortom, gebruik te allen tijde je gezond verstand, dan is jouw keuze van ‘vrijheid, blijheid’ de juiste.

Kan ik ook slechts een gedeelte van de reis bij jullie boeken?

Natuurlijk, als je zelf al over een ticket beschikt of als je een deel of delen wilt open laten in het programma, is dat mogelijk.

Verzorgen jullie alleen luxe reizen?

Zeker niet, wij verzorgen reizen voor vrijwel alle budgetten. Van basic kampeerreizen tot super de luxe individuele safari’s, er is in Afrika heel veel mogelijk. In zuidelijk Afrika kunnen wij zelfs ‘campsites’ boeken, wanneer je een camper of 4WD kampeerauto bij ons onderbrengt.

Ben ik bij jullie duurder uit dan wanneer ik het zelf regel?

Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Wij beschikken over scherpe prijzen van alle aanbieders maar natuurlijk kan het zijn dat u lokaal een betere prijs aantreft. Houd daarbij wel in het achterhoofd dat alle reisonderdelen via ons geboekt, onder de garanties van zowel de ANVR, SGR en het calamiteitenfonds vallen. Hierdoor loopt u aanzienlijk minder risico dan wanneer u ter plaatse boekt.

Tips van onze reisontwerpers

Neem een kijkje in onze notitieboekjes 😉

afrika
Kaapstad, het wachten waard!
Zelf rijden door Zuid-Afrika, Mozambique en eSwatini
Malariavrije ‘secret wildlife places’