fbpx

Autohuur in Australië

Kosten, leeftijd en andere tips

Australië heeft vele duizenden kilometers snelweg, dus het huren van een auto is een handige én leuke manier om de diversiteit van het land te ontdekken. Je kunt gaan en staan waar je wilt, helemaal op je eigen tempo. En er is onderweg ontzettend veel te zien. In de afgelegen delen van Australië zou je zomaar een kangoeroe tegen kunnen komen! Maar door de grote afstanden en de vele bezienswaardigheden, is een goede voorbereiding belangrijk. Daarom zetten we een aantal tips voor een individuele rondreis en autohuur in Australië op een rij.

Kosten autohuur in Australië

De kosten voor autohuur in Australië kunnen enorm variëren, waardoor het lastig is om een prijs te noemen. Zo is het afhankelijk van welk type en grootte auto je wilt, en welke verzekering je neemt. Maar het ligt er ook aan of het hoog- of laagseizoen is, en hoe ver van te voren je de auto huurt. Breng je daarnaast de auto op dezelfde locatie terug, of in een andere stad? Vergeet niet dat bovenop de huurkosten ook nog benzinekosten komen.

Leeftijd auto huren

Om in Australië een auto te kunnen huren, moet je ten minste 21 jaar zijn. Afhankelijk van het verhuurbedrijf en het type auto, is de leeftijdsgrens soms zelfs 25 jaar. Het Nederlandse rijbewijs wordt erkend als deze is voorzien van een gelegaliseerde Engelse vertaling, maar je hebt tevens een internationaal rijbewijs nodig.

Autoroutes door Australië

Heel Australië doorrijden in één vakantie lukt je vanwege de enorme afstanden tussen de verschillende delen van het land helaas niet. Daarom zul je keuzes moeten maken. Een populaire autoroute voor een individuele rondreis door Australië is langs de Oostkust; de weg tussen Sydney en Cairns. Vele reizigers gingen je al voor, en dat is niet zonder
reden! Deze kust combineert namelijk het beste van Australië, zoals moderne steden, kleine dorpjes, prachtige stranden en tropische regenwouden. Er zijn verschillende routes voor een individuele autoreis, waarmee je in 19 dagen langs alle hoogtepunten rijdt. Denk hierbij aan:

● Hunter Valley, topwijnen in een prachtige omgeving;
● Byron Bay, een relaxed badplaatsje in het uiterste oosten van Australië;
● Lamington National Park, een gematigd regenwoud;
● Noosa, een chique badplaats;
● Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld en alleen te bereizen per 4WD;
● Airlie Beach, een gezellige badplaats aan de Whitsundays;
● Cairns, de uitvalsbasis voor het tropisch regenwoud en Great Barrier Reef.

Ook voor de andere populaire routes door Australië zijn er self drive reizen. Het voordeel hiervan is dat je onderweg geen kostbare tijd kwijt bent aan het zoeken naar accommodaties. Deze self drives variëren in lengte van 3 tot 19 dagen en zijn verdeeld in reizen van A naar B en reizen waarbij je terugkomt in dezelfde stad als waar je bent vertrokken (regionale autoreizen). Alle routes kunnen helemaal naar wens worden ingekort, uitgebreid of aangepast.

Tips voor autohuur in Australië

● In Australië wordt aan de linkerkant van de weg gereden en rechts ingehaald;
● Neem liever een zachte tas mee i.p.v. een harde koffer, in verband met de bagageruimte;
● De maximumsnelheden zijn:
● Binnen de bebouwde kom 50 km/h
● Buiten de bebouwde kom 100 km/h
● Snelwegen 110 km/h

Veel plezier en succes!