fbpx

Met de camper door Australië

Waar moet je op letten?

Een camperreis door Australië maken is een ontzettend leuke manier om het land te ontdekken. Je kunt zo lang rijden als je wilt, stoppen waar je wilt, en overnachten waar je wilt. Het is veilig, de wegen zijn er goed en het is rustig. Alles op eigen tempo, want je hebt je huis op wielen altijd bij je! Een aantal tips voor een individuele rondreis door Australië met de camper.

De voordelen van een camperreis door Australië

Waarom zou je een camperreis door Australië maken? Hierbij een aantal voordelen op een rij:

●  De vrijheid die het je geeft, je kunt gaan en staan waar je wilt;
●  Je leert het land echt kennen doordat je alles zelf moet uitzoeken en van de gebaande paden af kunt gaan;
●  Je hebt altijd een koelkastje met eten en drinken bij je, waardoor je overal kunt picknicken. Met een beetje geluk staat er ook een BBQ!
●  Je slaapt op de mooiste plekken, midden in de natuur.
●  Het buitenleven: ’s ochtends stap je de camper uit en kun je in de frisse buitenlucht ontbijten.
’s Avonds kun je tot in de late uurtjes buiten borrelen.

Het juiste seizoen

Australië kent verschillende klimaten en seizoenen, waardoor er altijd wel een regio geschikt is om te bezoeken. De seizoenen in Australië zijn precies tegenovergesteld van de seizoenen in Nederland, met uitzondering van het noorden. De zomer vindt dus plaats van december tot februari, en de winter van juni tot augustus. Maar zelfs gedurende de vier seizoenen verschillen de temperaturen en weersomstandigheden per regio. Bekijk dus van tevoren wat je tijdens je camperreis door Australië wilt zien en wanneer. Houd daarnaast rekening met de drukte op campings tijdens vakantieperiodes.

Afstanden en reistijden

Nederland past zo’n 185 keer in Australië, dus je kunt je voorstellen dat je het land niet binnen één vakantie met de camper kunt doorreizen. Verkijk je daarom ook niet op de afstanden, en calculeer niet teveel kilometers in per dag. Je wilt onderweg natuurlijk ook stoppen om de omgeving te verkennen. Om dit te voorkomen, kun je bijvoorbeeld afspreken om niet meer dan 200 km per dag te rijden. Deel de totale afstand van de reis door 200 km en je weet hoeveel dagen je nodig hebt om deze reis af te leggen.

Algemene tips voor je camperreis door Australië

●  In Australië wordt aan de linkerkant van de weg gereden en rechts ingehaald;
●  Neem een zachte tas mee in plaats van een harde koffer, in verband met de bagageruimte;
●  Sla voldoende eten, drinken en het liefst ook brandstof in. Je kunt soms uren onderweg zijn zonder een winkel tegen te komen.