fbpx

Een rondreis door Australië maken?

Dit zijn de verschillende opties

Uitgestrekte vlaktes, bruisende steden, witte stranden, regenwouden, een betoverende onderwaterwereld, een interessante cultuur, wilde dieren en een vriendelijke bevolking. Australië heeft het allemaal. En met een rondreis door Australië kun je het allemaal ontdekken! In dit artikel leggen we je de verschillende opties voor.

Begeleide groepsreis

Een groepsrondreis is een goede optie als je in relatief korte tijd veel wilt zien, geen zin hebt om alles zelf te plannen, en het gezellig vindt om andere mensen te ontmoeten. Tijdens een begeleide rondreis door Australië wordt alles voor je geregeld en heb je zelf nergens omkijken naar. Groepsreizen worden door het hele land georganiseerd. Een voorbeeld van een populaire groepsreis door Australië is East Coast Islands & Rainforest, waarbij de Sunshine Coast, ‘s werelds grootste zandeiland Fraser Island, de omgeving van Rockhampton, en één van de tropische Whitsundays eilanden worden bezocht, en een cruise over de Barrier Reef wordt gedaan. Het beste van de oostkust van Australië, dus!

Jongerenreis

Er zijn ook begeleide groepsreizen specifiek voor jongeren. Zo’n jongerenreis heeft dezelfde voordelen als een ‘normale’ groepsrondreis, maar is bedoeld voor mensen in de leeftijdscategorie 18 t/m 39 jaar. Tijdens deze groepsrondreis door Australië ga je samen met leeftijdsgenoten van over de hele wereld op avontuur. Van kamperen in de outback tot het rond racen in een 4WD op Fraser Island, alles is mogelijk!

Korte begeleide tours

Wil je je reis en route liever zelf iets meer in de hand hebben? Dan kun je een individuele rondreis door Australië combineren met een of meerdere korte begeleide tours. Twee tours die erg populair zijn, zijn The Red Centre rondom Ayers Rock, en Top End vanuit Darwin.

Ayers Rock is een enorme rotsformatie in ongeveer het midden van Australië, en een van de populairste bezienswaardigheden van het land. Vanuit Ayers Rock worden er verschillende georganiseerde rondreizen aangeboden, die van twee tot zes dagen variëren en waarbij je in een hotel verblijft. Een ietwat goedkopere, maar zeker niet mindere, optie is een camping tour langs dit gebied. Hierbij overnacht je op stretchers of bedden in comfortabele tenten, en kun je ‘s avonds gezellig bij het kampvuur zitten. Bij beide opties staat er meestal het bekijken van een adembenemende zonsopkomst op het programma, met een beetje geluk ook nog een zonsondergang, en wordt er veel gewandeld door de prachtige omgeving.

Het meest noordelijke deel van het Northern Territory wordt ook wel de Top End genoemd. Een bekende bezienswaardigheid in dit gebied is het Kakadu National Park, met een prachtig moeraslandschap in het noorden en heuvelachtige bush in het zuiden. Tijdens een rondreis door Top End kom je oog in oog te staan met levensgevaarlijke zoutwaterkrokodillen en leer je meer over de Aboriginal cultuur en geschiedenis van het gebied.

Het mag duidelijk zijn: de opties voor een rondreis door Australië zijn eindeloos, of je het nou individueel doet, in groepsverband of een combinatie van beiden.