fbpx

Een safari door Afrika

6 tips

Stel je voor: onder leiding van een gids word je in een safarivoertuig door de Afrikaanse wildernis gereden, terwijl je met een verrekijker de horizon afspeurt naar wilde dieren. Geweldig toch? Een safari door Afrika is een onvergetelijke ervaring, die niet voor niks bij veel mensen hoog op de bucketlist staat. Maar waar moet je aan denken voordat je op safari reis door Afrika gaat? We zetten zes tips voor een safari door Oostelijk en Zuidelijk Afrika op een rij.

Een individuele rondreis of groepsreis

Er zijn veel mogelijkheden om op safari reis door Afrika te gaan, dus bepaal eerst welke manier van reizen bij jou past. Wil jij zelf rijden, met een begeleide groepsreis mee of liever een privéreis maken? Bij een individuele rondreis door Afrika zul je een groot gevoel van vrijheid ervaren, omdat je overal kunt stoppen, wanneer je maar wilt. Als je liever veel wilt zien in een korte tijd, raden we een groepsreis of privéreis door Afrika aan. Tijdens deze reizen krijg je veel informatie over de rijke geschiedenis, natuur en cultuur van de bestemming(en). Daarnaast kun je tijdens het rijden heerlijk onderuit zitten en optimaal genieten!

Zuidelijk of Oostelijk Afrika

Afrika is een groot en divers continent, waardoor het niet gek is dat Zuidelijk en Oostelijk Afrika veel van elkaar verschillen. Zo zijn Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Mozambique zeer geschikt voor individuele autoreizen, maar dat is niet mogelijk in Tanzania en Kenia; daar kun je kiezen voor een privésafari of groepsreis. Ook wat betreft het aanbod in dieren verschillende landen van elkaar. Bekijk dit dus van tevoren even.


Budget

Ook qua prijs verschillen de landen binnen Afrika van elkaar. Zo is Botswana bijvoorbeeld een van de duurste safari bestemmingen in Afrika, omdat veel parken alleen met een klein vliegtuig toegankelijk zijn. Maar dit maakt het juist ook weer een extra bijzondere en unieke ervaring! Ook landen als Zambia en Tanzania zijn behoorlijk prijzig. Zuid-Afrika en Kenia zijn juist weer wat goedkoper en dus meer geschikt voor een kleiner budget.

Welke reisperiode

De beste reisperiode voor een safari door Afrika verschilt per land. Zo is het tijdens onze zomer bijvoorbeeld een perfect moment voor een safari in het Krugerpark in Zuid-Afrika. Want als het in Nederland zomer is, is het daar winter. En dat betekent dat er minder bladeren aan de bomen hangen, waardoor je een beter uitzicht hebt en een grotere kans om de Big Five te spotten! Bekijk dus of de reisperiode gunstig is voor het land waar jij heen wilt, en zoek anders een bestemming dat past in jouw reisperiode. Wij helpen je hier natuurlijk graag bij!

Safari Afrika Zebra's

Safari met strandverlenging

Bedenk van tevoren of je de safari door Afrika wilt combineren met een strandverlenging. Je kunt de reis afsluiten met een aantal dagen nagenieten en relaxen op het strand, om zo helemaal uitgerust terug in Nederland te komen. Dit is alleen niet overal mogelijk, dus kan wel invloed hebben op de landkeuze.

Regelen voor een safari door Afrika

Laat je tot slot voor je vakantie naar Afrika goed informeren over welke vaccinaties en/of inentingen je nodig hebt, hoe lang je paspoort geldig moet zijn en of je vooraf een visum moet regelen. Veel plezier!