fbpx

Autohuur in Nieuw-Zeeland

De kosten, leeftijd en andere tips

Nieuw-Zeeland is een zeer geschikt land om per auto te verkennen. De omgeving is prachtig, de wegen zijn goed en rustig, en je zult onderweg veel vriendelijke mensen tegenkomen. Omdat een goede voorbereiding voor minder zorgen onderweg zorgt, zetten we een aantal tips voor een individuele rondreis en autohuur in Nieuw-Zeeland op een rij.

Kosten autohuur in Nieuw-Zeeland

De tarieven van autohuur in Nieuw-Zeeland kunnen per seizoen en aanbieder erg verschillen. Boek je vakantie het liefst zo vroeg mogelijk, minimaal driekwart jaar van te voren. Want door vroeg te boeken, is er nog een ruim aanbod en heb je een grotere kans op de beste prijs. Over het algemeen heb je ongelimiteerde kilometers. Sommige verhuurmaatschappijen eisen hier een minimale huurperiode voor, maar dat verschilt per verhuurbedrijf. Vergeet niet dat je naast de huurkosten ook nog benzinekosten betaalt.

One-way hire is ook mogelijk in Nieuw-Zeeland. Je huurt de auto en levert hem in een andere stad weer in. Meestal laat je de auto wel op het hetzelfde eiland, want dan hoef jij geen ferry kosten voor de auto te betalen en hoeft de verhuurder de auto niet op het andere eiland op te halen. Het ligt aan de populariteit van de route of je voor one-way hire moet betalen.


Leeftijd auto huren

Om in Nieuw-Zeeland een auto te huren, moet de bestuurder minstens 21 jaar zijn, en ten minste één jaar zijn of haar rijbewijs hebben. Neem altijd een internationaal rijbewijs mee. Afhankelijk van het verhuurbedrijf en de type auto, kan deze leeftijdsgrens lager of hoger liggen. Bestuurders die jonger zijn dan 25 jaar moeten vaak nog een jonge-bestuurderstoeslag betalen.

Autoroutes door Nieuw-Zeeland

Het is verstandig om je Nieuw-Zeeland rondreis van tevoren vast te stellen. Waar start en eindigt de reis, wat wil je zien, en in welke tijdsperiode? Een 22-daagse individuele autoreis van Auckland naar Christchurch – of vice versa – kan daarbij helpen. Deze route leidt je langs de volgende geweldige hoogtepunten:

  • Rotorua, het centrum van de Maori-cultuur en geothermische activiteit
  • Napier, een stadje gebouwd in Art-Deco-stijl
  • Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en het National Museum Te Papa
  • De wijngebieden van Blenheim of het natuurschoon van Marlborough
  • Abel Tasman NP met zijn goudgele stranden, wandelmogelijkheden en kajaktochten
  • Punakaiki met de bijzondere rotsformatie Pancake Rocks
  • De gletsjers Franz Josef en Fox Glacier
  • Queenstown, “Adventure Capitol of the World”
  • Te Anau met de gloeiwormgrotten
  • Dunedin met Otago Peninsula waar je pinguïns en albatrossen kunt zien.

Voor deze individuele rondreis is het ook mogelijk om een mix van diverse type accommodaties te boeken, zoals een lodge, B&B, hotel, motel, overnachting op een boot. Daarnaast kun je de reis uitbreiden met een rondreis op de Bay of Islands of een verblijf op Waiheke Island.

Tips voor autohuur in Nieuw-Zeeland

●  Aangezien de lokale voorrangsregels afwijken van de Europese voorrangsregels, wordt het bestuurders aangeraden de officiële verkeersregels (de Road Code, nzta.govt.nz/resources/roadcode) goed door te nemen;
●  De fijnste reisperiode voor een rondreis door Nieuw-Zeeland is van november t/m maart.