fbpx

Autoreis Bush & Beach!

Zuid-Afrika, Mozambique en eSwatini

Houd je van afwisseling in een reis, op diverse vlakken? Met een combinatie Zuid-Afrika, Mozambique en eSwatini kun je letterlijk en figuurlijk vele kanten op. ‘Bush & Beach’ op zijn best! Mocht je de tijd hebben, kun je daar ook nog ‘Bergen’ aan toevoegen. Laat je inspireren door de reis van Petra.


‘Because life’s too short’

Met dit motto in gedachten en het feit dat we ‘Samen 100 jaar’ wilden vieren, zou het een extra bijzondere reis moeten worden. En dat is gelukt! Wanneer je namelijk houdt van ‘back to basic’, maar op zijn tijd de luxe van een privé lodge ook wil ervaren, zijn deze uitersten heel goed te combineren binnen één reis. De ene nacht slaap je in een tent op het dak van een 4WD en de nacht daarop breng je door onder canvas, voorzien van alle luxe faciliteiten die je je maar kunt wensen. Die omschakeling geeft nou net die extra dimensie aan je reis.

Singita Lebombo Lodge, Kruger National Park

Een waanzinnige lodge, gelegen in een privéconcessie binnen het nationale park, niet ver van de grens met Mozambique. De unieke architectuur is geïnspireerd op een adelaarsnest, met rondom uitzicht op de eindeloze savanne, de Nwanetsi rivier en de Lebombo Mountains. In de accommodaties van Singita, waar het je werkelijk aan niets ontbreekt, ligt de nadruk op ongecompliceerd genieten. Alles klopt! De persoonlijke benadering, de gidsen, de safariactiviteiten, het interieur, de culinaire hoogstandjes en de ongeëvenaarde wijnkelder, het is allemaal op het hoogste niveau. Kortom, pure verwennerij op hoog niveau!


SA Roadtrippers

De 4WD huurauto’s en campers van SA Roadtrippers vallen onder het beste segment kampeervoertuigen. Ze zijn zeer compleet, met een uitstekende indeling en de beste lichtgewicht materialen en apparatuur. De Ford Ranger, waarmee wij hebben gereden, heeft 6 versnellingen en is er zowel in automaat als handmatige uitvoering. Er kunnen maximaal 2 tenten worden geplaatst op het dak, welke zijn voorzien van verlichting en goede matrassen. De tenten zijn ruim en tevens geschikt voor lange mensen. Men neemt bij de uitleg van de auto en de kampeeruitrusting ruim de tijd om alles uit te leggen. Een prachtig product!


Mozambique

Deze bestemming heeft wederom ons hart weer gestolen. Wat een heerlijk land om zelf doorheen te rijden! De tijd lijkt hier al jaren stil te staan, er is voortdurend wat te zien en beleven onderweg! De Highway langs de kust tussen Maputo en Vilanculos is in de loop der jaren wel echt verbeterd. Maar de grootste vooruitgang zit hem in de gloednieuwe brug bij Maputo en asfaltweg die helemaal doorloopt naar Ponta d’Ouro. Die maakt het vele malen interessanter om via het zuidelijkste puntje van Mozambique naar Zuid-Afrika te rijden of andersom.

Wil je meer weten over een autoreis door Zuid-Afrika, Mozambique en eSwatini? Neem gerust contact met ons op. Met veel plezier maken we een vrijblijvend reisontwerp voor je, gebaseerd op eigen ervaringen!