fbpx

Stopover Singapore

Op weg naar Down Under

Een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland neemt behoorlijk wat tijd in beslag, dus een stopover kan een fijne onderbreking zijn. Dit is mogelijk op de heen en/of terugreis. Collega Hein heeft gekozen voor Singapore; lees hieronder zijn verhaal.

Tasting something different

Net geland op de luchthaven Changi International Airport en we staan al in korte tijd met beide benen op Singaporese grond. Hier geen lange rijen bij de douane, dat is wel eens anders op andere bestemmingen. We worden naar de taxistandplaatsen verwezen en het verbaast ons dat we kunnen kiezen tussen een standaard (goedkopere) taxi of een premium taxi (een luxe auto). Er wordt hier aan iedereen gedacht! De rit naar de stad duurt ongeveer 30 minuten.

Het is al redelijk laat, maar we hebben toch nog wel zin in om wat lekkers te gaan eten. Dat moet in Singapore geen probleem zijn. Onze taxichauffeur wijst naar een restaurant aan de overzijde van de weg, want ‘hier moet je zijn voor een lekkere maaltijd’. Nou, dat zullen deze twee smulpapen onthouden! We gaan naar het restaurant (Chinees bleek al gauw), we nemen plaats, krijgen de menukaart aangeboden en bestellen alvast een drankje. We hebben allebei minstens een minuut lang op deze kaart lopen staren en elkaar daarna vertwijfeld aangekeken!? Viel dit wel bij ons in de smaak, allemaal orgaanvlees…brrrrr. We kozen uiteindelijk maar voor veilige kippenpootjes… dachten we. Maar dit zijn dan ook echt letterlijk de pootjes met de nageltjes er nog aan…duidelijk een restaurant voor de echte liefhebber en de wat meer avontuurlijke eter.

We zijn daarna toch maar op onze eigen neus afgegaan en hebben vooral gegeten bij zogenaamde ‘Hawker Stalls’. Dit zijn in feite grote foodcourts met vele eetkraampjes rondom elkaar. Er wordt hier van alles geserveerd: van volledige maaltijden tot snacks en drankjes. Voornamelijk een selectie van lokale gerechten uit de hele wereld, waaronder Chinees, Maleis, Indiaas en Westers. De conclusie is in ieder geval dat echt iedereen lekker kan eten in Singapore. Er is keuze uit de simpele, bekendere maaltijden tot maaltijden die wat meer uitdaging bieden.

Wat te doen in Singapore?

Singapore heeft een uitgebreid netwerk van openbaar vervoer, waardoor je je met gemak door deze stad kunt verplaatsen. Alles is heel erg netjes en schoon. Hier vind je geen kauwgom op de stoelen geplakt of sigarettenpeuken op de straat, daar kun je zelfs een boete voor krijgen! We hebben dan ook veel attracties bezocht door middel van het openbaar vervoer zoals bijvoorbeeld National Orchid Garden, met ca. 60.000 orchideeën. Na een wandeling door de Botanische tuinen kom je hier terecht.

Orchard Road is de bekende winkelstraat van Singapore waar alle grote merken zijn gevestigd. Een shopaholic kan deze straat echt niet weerstaan! Clarke Quay, met trendy horeca, is heel sfeervol aan de rivier gelegen, een echte aanrader. Breng voor een cultureel hoogtepunt een bezoek aan Chinatown, en vergeet hierbij de tempels niet. Indrukwekkend vonden wij het om gewoon tussen de wolkenkrabbers door te lopen in de zakenwijk Central Core. Wat een gebouwen!

Een volledige dag hebben wij doorgebracht op Sentosa Island, je vindt hier veel toeristische attracties en luxe beach resorts en clubs op het strand. We zijn hier naartoe gegaan met de kabelbaan. Het was een unieke ervaring om op deze manier de haven over te steken naar het eiland.

Marina Bay Sands Hotel

In onze laatste overnachting hebben we behoorlijk geïnvesteerd. Geen koopje dus, maar wel een unieke ervaring, die wij zeker niet hadden willen missen. Onze laatste nacht verbleven wij in het Marina Bay Sands hotel. Dit hotel is erg bekend vanwege zijn architectuur en ifinity pool op het dak met uitzicht over de stad. Onze tip is om hier in een club kamer te verblijven. Naast toegang tot het zwembad krijg je dan ook toegang tot Club55 waar ‘s middags een high-tea wordt geserveerd en vooraf aan het diner kun je hier terecht voor een hapje en een drankje. En het ontbijt? Dat is werkelijk fantastisch. Een zeer smakelijke afsluiting van een stopover.

En dus is de tijd gekomen voor onze volgende bestemming. Maar Singapore… je was geweldig en wij komen zeker terug!