fbpx

Outback Adventure

Georganiseerd reizen door The Northern Territory

Rood zand, uitgestrekt landschap, een prachtige sterrenhemel, Aboriginal cultuur en een van de bekendste iconen van Australië: Uluru, beter bekend als Ayers Rock. Uiteraard biedt dit deel van Australië, ook wel bekend als “ The Red Centre”, nog veel meer moois zoals bijvoorbeeld Kings Canyon met de Rim Walk. Of toch liever naar het tropische deel van the Territory: “The Top End”. Hier vind je o.a. watervallen, de zogenaamde wetlands en levensgevaarlijke zoutwaterkrokodillen. En ook hier bieden de overweldigende rotsformaties een overvloed aan Aboriginal cultuur zoals Nourlangie Rock. Collega Mieke vertelt uit eigen ervaring!

Camping tour

Een geweldige manier om deze gebieden te ontdekken is georganiseerd. Denk je aan een georganiseerde reis, dan gaan de gedachten al snel naar een grote touringcar met standaard hotels. Maar niets is minder waar met een camping tour. De reis wordt uitgevoerd met een 4WD voertuig waardoor je kunt afwijken van de standaard wegen en reist met maximaal 21 personen. Het voordeel van een kleine groep is dat je snel contact maakt met je reisgenoten. Het gezelschap is internationaal, wat voor een leuke diversiteit zorgt. En het feit dat er een gids meegaat die ontzettend veel kan vertellen over de cultuur in dit gebied, is een absolute meerwaarde. Want je kunt de Aboriginal rotstekeningen nog zo mooi vinden, de betekenis erachter is nog vele malen mooier; de “Dreamtime stories”.

Bij deze camping tour is het niet nodig om zelf de tent op te zetten. Er wordt gebruik gemaakt van permanente tenten, makkelijk toch? Je treft normale bedden in de tent en een slaapzak en bedlinnen hoef je ook al niet zelf mee te nemen, dat scheelt weer in de koffer. Het is uiteraard geen probleem als je toch liever een eigen slaapzak meeneemt. Ben je nog wat avontuurlijker en slaap je graag buiten onder die prachtige sterrenhemel, kies dan voor een swag. Deze keuze kun je tijdens de reis nog maken.

Faciliteiten onderweg

Een warme douche hoef je zeker niet te missen, de campings zijn voorzien van de gebruikelijke douche en toiletgebouwen. Soms zijn de faciliteiten meer in bush stijl en moet je zelf zorgen voor warm water. En hoe wordt dit dan geregeld? Op weg naar de camping maakt de gids een stop om samen hout te sprokkelen en dit zorgt voor die heerlijk warme douche, midden in de bush. Hout sprokkelen doe je overigens iedere dag, voor dat gezellige kampvuur ‘s avonds! Op iedere camping is een keuken aanwezig waar de maaltijden worden bereidt. De gids is tevens de kok, maar er wordt wel verwacht dat iedereen zijn/haar steentje bijdraagt. Van het snijden van de groente, helpen met koken of de afwas; we doen het allemaal samen!

Voor jong en oud

In principe zijn de tours geschikt voor jong en oud, maar enige conditie is wel vereist. Er worden prachtige, maar ook zeker intensieve wandelingen gemaakt. Dit komt voornamelijk door de omstandigheden. De temperaturen kunnen behoorlijk oplopen en in het tropische deel is het ook nog eens vochtige warmte. En dan valt het echt niet mee om die rotspartijen te bedwingen. Mede hierdoor kan de minimum leeftijd per tour verschillen.

Maar een bijzondere ervaring zal het zeker zijn!